12 Nisan 2010 Pazartesi

Haleti Ruhiyeye Göre Kahve

Julius Meinl kahvelerinin genel müdürü Ali Gökhan 2010 yazında en çok cappuccino ve cafe latte denilen espresso bazlı sütlü ve kremalı çeşitlerin tercih edildiğini söylüyor: “Bu çeşitlerin avantajı uzun içimli ve eğlenceli olmaları. Ama zaman içerisinde bu tercihler fincan espresso veya double espressoya geçiş yapacak” diyor.

HALETİ RUHİYEYE GÖRE KAHVE
Kahve seçimleri erkek ve kadınların iş hayatlarına ve ruhsal durumlarına göre de şekilleniyor: Ağır başlı erkekler ağırlıklı olarak tek veya double espresso, Americano, filtre kahve veya sade Türk kahvesini tercih ediyor. Yoğun çalışan veya evde çok vakit geçiren erkekler Americano ve filtre kahve; mutfakta iyi olan erkekler espresso ya da sade Türk kahvesi; üşengeç erkekler de hazır kahveye yöneliyor.
Falsız yaşayamayan kadınların tercihi ise çoğunlukla Türk kahvesi ve cappuccino&cafe latte gibi çeşitleri... Kadın tiryakiler eğer vakitleri bolsa o zaman buzlu ve süslü kahvelere de yöneliyor. Kadınların daha çok rağbet ettiği buzlu kahvelerde kullanılan krema, şurup, şeker, dondurma, sos çeşitlerine bağlı olarak, çok fazla çeşit var.

Yazının tümünü  buradan okuyabilirsiniz

Hiç yorum yok: