31 Aralık 2012 Pazartesi

2013'den sizin için de diledim..,



dilerim ki 2013'de;
gece yatağımızda düşündüğümüz güzel şeyler, sonsuza kadar sürsün,
müzik hiç susmasın, 
güzel şiirler fısıldansın kulaklara,
aklımız çıksın ama, "o" aklımızdan hiç çıkmasın,
yarım kalmayalım, hiçbir şey yarım kalmasın, düşler de,
mevsimine kapıldığımız birinin, bahçesinde çiçek açalım,
yanında huzur içinde susabileceğimiz dostlar edinelim,
yanında bir güzel saçmalayabileceğimiz, biz susarken o ağlayacak, o susarken bizim onu anlayacağımız dostlar..

2012 'nin "en çok izlenenleri"..,

blogumda 2012 yılı boyunca 30 binin üzerinde (şu anda 29.928) sayfa görüntülemiş, izlemiş, bakmış, okumuşsunuz..teşekkür ederim..2013 hedefim bu rakamı 100 bine çıkarmak..herkese mutlu bir yıl dilerim.m.b.

2012'nin en çok izlenen ilk 10'u  grafiği altta..
ülkelere göre, tarayıcılara göre ve işletim sistemlerine göre sayfa görünümleri de orada..

30 Aralık 2012 Pazar

gününnüsü..,

buz gibi sulardan günün nü'sü..,

Amour..,

hakkında o kadar çok "film bitip yazılar akmaya başladıktan sonra sinema salonundaki koltuğa çakılıp kaldık, çıktıktan sonra tüm yol boyunca filmden sahneler kafamda dönüp durdu, dayak yemiş gibi olduk, boğazımıza bir yumruk geldi oturdu" gibi övgüler duydum ki; bir ay önce aldığım filmi uygun bir ruh halimde seyredebilmek için beklettim durdum..neyse, kendimi iyi hissettiğim bugün, bir duble viski içip, ikincisini seyrederken içmek üzere yanıma aldıktan sonra başladım seyretmeye..
bekledim sıkılayım diye, bekledim daralayım diye, bekledim gerileyim, bekledim yumruk boğazıma otursun diye ama yok..olmuyor bir şey...tamam biliyorum haneke seyirciden yana olmuyor, duyguları sömürmüyor, ajite etmiyor ama, sürekli kendi kendime soruyorum... neden filmdeki hiçbir şey acı duymama neden olmuyor, neden bu muhteşem oyunculuk -Emmanuelle Riva kesin oscar alır- beni filmin bir parçası yapmıyor, içine çekmiyor..filmi bitiriyorum ve bunun cevabını biliyorum artık..çünkü

ODTÜ ayakta, Hitler kızgın..,

günün videosu..,

28 Aralık 2012 Cuma

cehennemden görüntüler..,

Cehennemin bundan ne farkı olabilir .?? 200 yıl öncesine ait değil bu fotoğraf ... Brezilya Amazon bölgesinde Serra Pelada altın madeninde Sebastiao Salgado tarafından 1986 yılında çekildi..imgur

Ebussuud Efendi insanlık dışı bir katil miydi?


Muhteşem Yüzyıl dizisinde barışçı, adaletli ve eşitlikçi bir kadı olarak gösterilen Ebussuud efendi ile, suçsuz günahsız milyonlarca Alevi-Türkmen hakkında “nerede bulursanız toplu veya tek tek olsun derhal katledin” diye dini fetvalar veren kişi aynı kişi midir?
Hatırlarsanız dizide daha önce yayınlanan bir bölümde İbrahim Paşa, Ebussuud'a Yunus Emre hakkındaki düşüncesini sorduğunda “İbrahim Paşa, Yunus Emre’nin şiirlerini okuyanların hakkı idamdır” demişti. Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaş Veli'nin acımasız düşmanı olan Ebussuud Efendi'yi en iyi araştıran kişi Ertuğrul Düzdağ’ın “şeyhülislâm ebu suud efendi’nin fetvâlarına göre kanunî devrinde osmanlı hayatı” adlı eserinde alevilerle ilgili fetvadan bazı bölümler..(günümüz türkçesi ile)

soru: kızılbaş topluluğunun, dine göre topluca öldürülmesi helal midir? bunları öldürenler gazi, bu öldürme sırasında ölenler de şehit olur mu?
cevap: kızılbaşların topluca öldürülmeleri elbette dinimize göre helaldir. bu, en büyük, en kutsal savaştır. bu yolda ölmek de şehitliğin en ulusudur.

soru: vurulan kızılbaşlar arasında esir olanlardan bazıları ermeni olsa kurtuluşa erer mi?

25 Aralık 2012 Salı

ayakkabınız küçük mü geliyor..,



süper fikir..,

biriktirdiklerim - 2..,



  • hayat ciddidir ve; insanlar o'na asla uymamalıdır..

  • birinci sınıf bir başarısızlıkla, bir işin daha sonuna geldim..

  • otellerin son 40 yıllık evrim sürecine bakılırsa "bütün odalarımızda banyo-wc vardır" dan, "odalarda sıcak su vardır"a zaman içinde geçtikleri görülür..bu, müşteri açısından bir tercih sebebi idi ve oda fiyatları buna göre belirleniyordu. şimdi sıra "odalardaki banyo-wc'lerimizin kapıları, gürültüyü dışarı vermeyecek şekilde ses izolasyonu ile kaplanmıştır" aşamasında. bunu dünyada uygulayan otel henüz yok..olsa benim gönlümü alırdı..

  • hocam; kelime-i saadet getirsek, insan olur muyuz..,

mutluluk asla yalnız gelmez..,


hava soğuk, dışarıda pis pis yağan bir yağmur varken , ayaklarını uzatıp, yanına sıcak bir içecek alıp, kafa yormadan seyredilecek, asla 4 TL'den fazla para verilmeyecek, bildiğin tüm sinema klişeleri ile dolu, müthiş eğlenceli romantik komedi..muhteşem Sophie Marceau ise kremanın çileği..bazı

günün fotografı..,

Amerikan askerlerinin Almanya tuz madenlerinde gizli (diğer Nazi ganimetleri arasında),  Manet'nin "In The Conservatory" adlı tablosunu buldukları an...1945. (i.imgur.com)
Resmin orijinal, renkli fotografı  aşağıda...

günün gif'i.(günün piç'i)..,



babam namaz kılarken neler yapmak isterdim..ama bu kadarını hayal bile edemedim ..,m.b.

günün dizayn'ı ..,


günün söz'ü..,

Her şeyi konuşmak iyidir sanıyorlar şimdilerde. Halbuki, insan münasebetlerinin çoğu kelimesiz halledilir.
Murathan Mungan

günün fotografı..,


lights in the dusk..,


kapaktaki isme bakmayın siz.. orijinal ismi laitakaupungin valot.."varoşların ışıkları" anlamına gelmekte..benim tarzım değil kuzey avrupa filmleri..sevmem, hatta nefret ederim..önyargılıyım bu konuda evet..ama bir "kaurismaki" filmi seyretmem gerektiği yönündeki tavsiyeye uyarak bu filmi

24 Aralık 2012 Pazartesi

çinekop boykotuna devam..,

Kadıköy Tarihi Çarşı Derneği ve Fikir Sahibi Damaklar hareketi ile el ele veren Kadıköy Belediyesini;  Kadıköy sınırları içinde 20 cm’den küçük yavru lüferlerin satılmaması ve alınmaması sağlayarak, lüferlerin neslinin korunması amaçlayan “Yavru Lüfer Almayan-Satmayan Kadıköylüye Helal Olsun” adıyla başlattığı kampanyadan dolayı kutluyor ve vitrin camına yukarıdaki afişi asan balık restoranlarına ve meyhanelere helal olsun diyorum..

20 Aralık 2012 Perşembe

starbucks fincan..,


sabah olsa da gidip bir tane alsam şundan..bugün elime aldım..bakıştık..sonra kahve kuyruğu bana baktı, ben kuyruğa..onu rafa bırakırken bu kuyrukta bekleyemeyeceğim, yarın sabah tekrar geleceğim buradan bir yere ayrılma dedim..son kez bakıştık..arkamı döndüm çıktım..dışarıda yağmur yağıyordu..ve hava çok soğuktu..
pişmanım..gece geçmek bilmiyor...,m.b.

19 Aralık 2012 Çarşamba

edebiyat kitabından çıkarılan Yunus Emre şiiri..,


İşte 10. Sınıf Edebiyat Kitabı'ndaki Yunus Emre şiirinden çıkartılan son dörtlük;

ünlü yazarlara afiş tasarımı-yeniden-..,



 William Faulkner ve Oscar Wilde gibi ünlü yazarlar tarafından yazılmış kitapların bazı satırları ve edebi alıntılar, New York merkezli grafik tasarım atölyesinde yeniden siyah beyaz kitap kapakları ve afişlerine dönüştürülmüş..

gel de Maya'lara hak verme..,

işte 21 aralık 2012 tarihli saatli maarif takvimi..,

18 Aralık 2012 Salı

m.b test..,

kahvenizi koydunuz, mini tatlınızı sehpanıza yerleştirdiniz, kaşığınız, şekeriniz tamam,
yastığınızı yerleştirdiniz, güzelce kanepenize yerleştiniz, kitabınızı veya dizüstünüzü kucağınıza aldınız, şöyle derinden bir ohh..çektiniz, allaha şükrettiniz veeee,

Bertolt BRECHT- Köpek Balıkları İnsan Olsaydı Eğer..,




KÖPEKBALIKLARI İNSAN OLSAYDI EGER…
Bay K.’nın ev sahibinin küçük kızı, ’’Köpek balıkları insan olsaydı küçük balıklara daha iyi davranırlar mıydı?’’diye sordu.Bay K., ’’Evet,’’ dedi. ’’Köpek balıkları insan olsaydı, denizin dibinde küçük balıklar için sağlam sandıklar yaptırır,sandıkların içine bitkisel olsun hayvansal olsun,her çeşit yiyecek koyarlardı. Sandıklarda her zaman taze su bulunmasına dikkat ederler,her türlü sağlık tedbirlerini alırlardı. Örneğin bir balığın kanadı yaralansa, balığın vaktinden önce köpek balıklarının elinden çıkmaması için onun yarasını hemen sararlardı.

Küçük balıkların üzülmemesi için arasıra büyük su eğlenceleri düzenlerlerdi. Çünkü neşeli balıkların eti, üzüntülü balıkların etine göre daha tatlı olur. Büyük sandıkların içinde okullar da bulunurdu elbet. Küçük balıklar bu okullarda, köpek balıklarının boğazından nasıl geçileceğini öğrenirlerdi. Örneğin, bir kenarda tembel tembel yatan köpek balıklarının nerede bulunduğunu öğrenmek için coğrafya dersine ihtiyaçları olacaktı. Şüphesiz en önemli konu ,küçük balıkların ahlak yönünden eğitilmesi sayılırdı. Küçük bir balığın isteyerek kendini feda etmesinin en büyük ve en güzel bir şey olduğu, özellikle küçükler için güzel bir gelecek hazırlandığını söyledikleri zaman köpek balıklarına inanmak gerektiği onlara öğretilirdi.

gününnüsü..,

gününnüsü..,

17 Aralık 2012 Pazartesi

çok şıksınız han'fendi..,

süper incelikte şeffaf etek, hayatımda gördüğüm en güzel çanta ve muhteşem bir ayakkabı..,m.b

Önyargılarınıza sahip çıkın..,

Önyargılarınıza sahip çıkın. Bir önyargının tamamen yerleşebilmesi için bazen yıllarca beklemeniz gerekebilir. Lüzumsuz empati çabalarına girip, saçma sapan kişisel gelişim kitaplarından araklama

Şirince'ye gidecekler belli oluyor..,



Şirince'ye kimlerin gittiği, gideceği üzerine somut bilgiler yavaş yavaş geliyor sayın seyirciler.. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile ailesi de Şirince’ye sığınacaklar arasında..Semra Hanım, kızı, oğlu Efe ve torunları ile Markiz Konakları’nda kalacaklar..
Şirince’ ye gidenler arasında sosyetemizin ünlüleri de var. Süreyya Yalçın ve iki düzine daha “sosyete güzeli” 21 aralık akşamını Şirince'de geçirecekler..Yüksek sosyetenin, bedeli 3 bin doları bulan pansiyonda kendileri ve/veya sevgilileri ile birlikte şöförü, aşçısı, kuaförü için de yer ayırttığı söyleniyor..
Lerzan Mutlu ve Sibel Can gibi Türk Büyükleri de 18 Aralık’tan itibaren Şirince’de olacaklar..Tom Cruise ve Jennifer Lopez gibi ünlülerin ardından Angeline Jolie ve Brad Pitt'in de çocukları ile birlikte Şirince'ye gelecekleri
söyleniyor..

National Geographic Fotoğraf Yarışması 2012..,

Ayasofya, Melih Sular - National Geographic Fotoğraf Yarışması 2012

aman ne "tatlı" ymış..,

“Bi’ kahve”: 3 Euro
“Bi’ kahve lütfen”: 2 Euro
“Günaydın, bana bi’ kahve yapar mısınız lütfen”: 1 Euro
hadi oradan ukala piç,
"bi kahve yap" 
al şu 5 öro'yu da. 
üstü kalsın..,m.b.

Nick Cave 'den Yeni Albüm (kamera arkası)..,

yeni albüm 18 Şubat 2013 'de geliyor..,m.b.özel haber,

günün fotografı..,

Nazım Hikmet, Abidin Dino, Vera Paris sokaklarında.. Yıl 1961..,

günün karikatürü..,


Çok düş kurdum ben..,


Çok düş kurdum ben. Bunca düş kurmuş olmaktan yorgunum, ama düş kurmanın kendisinden yorulmuş değilim kesinlikle. Kimse yorulmaz düşten, çünkü düş unutmaktır ve unutmak üstümüzde ağırlık yapmaz; uyanık uyuduğumuz, rüyasız bir uykudur unutmak. Düşlerimde her şeye sahip oldum. Uyandığım zamanlar da oldu, ama bunun ne önemi var? Kaç kez imparator oldum kim bilir! Hem de en anlı şanlılarından; ama ne bayağı insanlardı... Fernando Pessoa / Huzursuzluğun Kitabı

seyahat yastığı..,

seyahatleriniz için yastık yapmışlar..
artık otobüsün camı ile kafanız arasına, 
katladığınız montunuzu sıkıştırmanıza gerek kalmıyor..
sizi yanınıza oturan teyzenin kaynı hakkındaki bitmek bilmeyen dırdırlarından da kurayacak..
kaymaz, yumuşak, sessiz..,m.b.özel haber

sokağım art-street 'lendi..,

fotograf © m.b.

kadıköy belediyesinin daveti üzerine gelen italyan 
sanatçıların evimin bulunduğu sokağın 
köşesindeki binaya yaptıkları harika eser..,m.b.


                                                                    fotograf © m.b.
                                     bu da bir alt sokağıma çizilen mükemmel eser..,m.b.

 fotograf © m.b.
bu da bir başkası..,

Taksim Kışlası..,



cid:4.3372339594@web24203.mail.ird.yahoo.com
Kışla 1940 İmar hareketlerinde, önce Taksim meydanındaki (bugün metro girişi bulunan) ahırlar, sonra Gezi Parkı’ndaki esas anıtsal binaları yıkılarak yok edildi.

15 Aralık 2012 Cumartesi

icatların en lezzetlisi..,

sıcak suyun içine sokup karıştırıyorsun..oldu..,

Hagia Sophia, Istanbul - Turkey..,


Stanislaw Lem..,


"  Entellektüel göçebeliğiniz, mantığın korumasından mantık karşıtlığına kaçan ve sonra buna katlanamayıp mantığın kucağına dönen varlığın tipik özelliğidir bu......... evrim size zeka verdi. Bencilliğiniz yüzünden-çünkü zorunluluk ve alışkanlıkla kendinize aşık oldunuz-bunu en güzel yetenek sandınız. Zekanın evrimin sayısız denemeler sırasında,

14 Aralık 2012 Cuma

gününnüsü..,

günün nü'sü erkek..demedi demeyin. ona göre açın..,

günün "en" tweet'i..,


soruyu yaşamak..,


Kalbinizde çözümlenememiş her şeyle ilgili, sabırlı olun. 
Soruların kendisini sevmeye çalışın, kilitli odalar gibi, yabancı dillerde yazılmış kitaplar gibi. 
Şu an için cevapların peşinde koşmayın. 
Sorular size içinde yaşayamadığınız için verilmiş olamazlar. 

inanılmaz mumya..,


Hemingway 'den dünyanın en kısa hikayesi..,

Efsane o ki, bir gün Hemingway, çok kısa bir hikaye yazacağı ve herkesi ağlatacağı konusunda iddiaya girmiş, sonra da bunu yazmış. Gerçekte bu kısacık hikayeyi Hemingway'in yazıp yazmadığı bilinmiyor ama olsun, efsane de 'öykü' de güzel...

ve kış gelir..,


çok şıksınız han'fendi..,


bu kadınlar ne yapıyor..,


Bu kadınlar filin bokunda boncuk değil, arabica kahve çekirdeği arıyorlar..dünyanın en pahalı ve

12 Aralık 2012 Çarşamba

blogdan haberler..,

firuzağa kahvesi blogun en çok tıklanan yazısı (şu ana kadar 1.728 kez).. tabii bunda fotoğrafın etkisi çok büyük..netekim fotoğraf, google'da firuzağa kahvesi diye aranınca en başta çıkıyor artık..gururluyum.., m.b

11 Aralık 2012 Salı

gününnüsü..,

bir zamanlar burada günün "en" güzeli alarak da teşrif etmişlerdi..sonra bu geldi..hoş geldi..,

inci pastanesi..,




devlet tarafından el atılsa bir dünya marka olacakmış..bunu da okudum ya tvitırda pes..inci hiç bir zaman dünya markası olmayı düşünmedi..zorla mı yapacaksın..adam markayı genişletmek için ne yaptı..bulmuş para getiren tek bir ürün sattı allah sattı..gittikçe kötüleştirdi allah kötüleştirdi...sos, az kakaolu bol nişastalı hale geldi allah geldi..son yediğimde artık nişasta kabak tadı vermeye başlamıştı. oradan yine de bir şey almadan geçmemek adına uludağ tatlısı alıyordum ben..bileniniz var mı acaba..orada böyle bir tatlı da vardı ve profiterolden çok daha kaliteli bir tatlı idi..saray pastanesine bir şey olmuyormuş..saray 1949'dan beri hizmet verdiği binadan çıkartılmadı mı..orası demirören

inanılmaz gösteri, olağanüstü el çabukluğu..,



inanılmaz gösteri, olağanüstü el çabukluğu ve müthiş bir showman..,

İşte Pargalı İbrahim'in Parga'sı..,

Dokuz yıllık yaşam devrenizin hangisindesiniz?


Dan Millman " Hayatınızın Amacı " isimli kitabında; dünyanın gücünün daireler halinde bizi etkilediğini ve her şeyin yuvarlaklaşmaya çalıştığını söylüyor. 
Bunu devreler yasasına bağlayarak, hayatımızı dokuzar yıllık devreler halinde yaşadığımızı, 1′den 9′a kadar ana sayıların, devrelerin anahtarlarını sunduğunu iddia ediyor.

gününbroccolisi..,

işte günün broccolisi..,

Titanic'i batıran buzdağı satılıyor..,


Titanic'i batıran buzdağının bilinen tek fotoğrafı müzayedede satışa çıkıyor..Beklenen en az tutar 10.000 $..müzayedeye katılmanız için son tarih 16 aralık 2012.., mb.özel haber - Newyork

günün afişi..,

31. Londra Maratonu..,