28 Haziran 2013 Cuma

Kadıköy üç gün ayakta..,



AVM tehdidi altındaki İstanbul’un en önemli bölgelerinden biri olan Kadıköy Tarihi Çarşısı, 28-29-30Haziran tarihlerinde ‘Kadıköy Tarihi Çarşı Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

günün fotografı..,



dedemden yadigar ilk fotograf makinam..(bu aralar eskileri karıştırmalardayım..) m.b.

23 Haziran 2013 Pazar

verilesi kitaplar..,

kütüphanemi yeniden düzenlenler ve temizlik yaparken bazı kitapları eledim ve yenilerine yer açmak üzere çıkardım..başta kişisel gelişim kitapları olmak üzere -kişisel gelişimimi tamamladığımı, tamamlayamadıysam da bundan sonra tamamlayamayacağımı düşünerek- 70 kadar kitabı bir yerlere, birilerine vermek üzere ayırdım..isteyen veya verilmesini tavsiye edeceğiniz bir yer varsa önerileriniz bekliyorum..bir hafta, on gün kadar tutabilirim..m.b.

20 Haziran 2013 Perşembe

günün "en" fotografı..,

American Girl in Italy ruth orkin, forence. 1951

14 Haziran 2013 Cuma

Şibumi, Mülksüzler, İlahi Komedya..,

beş günlük kuş cıvıltıları, ağaçlar, çay, kahve, börekler, gözlemeler, internetsizlik, iki kez beş dakikalık telefon altında geçen sıkı okumalar (Şibumi, Mülksüzler, İlahi Komedya Cilt 1-2 ) sonunda vardığım sonuç..

kadıköydeki ağaçlar ağaçtan sayılmıyor mu..?!

Kadıköy belediyesine soruyorum..Söğütlüçeşme camii yanında yapmakta olduğunuz otopark alanı içinde olan şadırvanı yıktınız..hadi tarihi eser sayılmaz..50 senelik falandır..ama oradaki ağaçlar..!
onlara ne oldu..??!! hepsini bir gecede kesmediniz değil mi?? inşaata başlarken önce etraftaki bir kaç ağacı koruyor gibi yaptınız..sonra onları -bir şekilde- kurutarak tamamen yok ettiniz..şimdi o alan aşağıdaki gibi..
ne dediniz..?!
ama taksim gezideki ağaçlar mı...!

not..en sondaki fotografı bugün çektim..arkada görünen tek ağaç verem savaş dispanseri bahçesindeki ağaç..cami avlusunda tek bir ağaç bırakılmamış..


8 Haziran 2013 Cumartesi

tartışmayı bitirecek gezi parkı önerimi açıklıyorum..,

AVM'den vazgeçildi mi, geçildi...şimdi bir taraf ne istiyor gezi parkını elleme, yerinde kalsın, diğer taraf ne istiyor topçu kışlası yeniden yapılsın..şimdii, çözümünü veriyorum.;

4 Haziran 2013 Salı

günün sözü Kavafis'den..,

"Sık sık gozlemlerim: sozcuklere pek onem vermez insanlar. Acıklayayım. Sıradan bir insanın (sıradan sozcuguyle aptal demek istemiyorum, yalnızca ozellikleri olmayan birinin) bir kanısı vardır, bir kurum ya da basmakalıp bir dusunceye karsı cıkar; ama buyuk cogunlugun tersini dusundugunu bildigi icin susar; konusmanın gereksiz olduguna ve hicbir seyi degistiremeyecegine inanmIstır cunku. Oysa buyuk

2 Haziran 2013 Pazar

son dakika..PFDK'dan Beşiktaş'a ceza..,

PFDK dün gece beşiktaşta meydana gelen olaylar nedeniyle toplandı ve kararını verdi..

1 Haziran 2013 Cumartesi

destuuur süleyman han hazretlerii..ünlüler taksimde..,,

adamın suratı rolünden sıyrılamadığını gösteriyor resmen..,