28 Ekim 2013 Pazartesi

Musul ve Kerkük'ü alıyoruz..!!!

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e verdiği röportajı okudum da; insan neresini düzelteceğini bilemiyor..

Prof."Anadolu’ya geldiğimizde Kürtler "de" bu coğrafyada vardı, yani aynı zamanda Türk tarihinin bir parçasıdırlar, dışlamanın anlamı yok." buyurmuşlar..bir kere o "de" yi kaldır.."Kürtler bu coğrafyada vardı" demek o kadar zor olmasa gerek..ikincisi sayın Prof..söylediğin gibi sen geldiğinde onlar burada idiyseler onlar senin tarihinin bir parçası değil, sen onların tarihinin bir parçası olursun..

hele bir de "Ermeniler hesap soracaksa gidip onlardan, İngiltere’den, Fransa’dan, Rusya’dan sorsun, bize ne soruyorlar. Onlar gelmeseydi Anadolu’da savaş da tehcir de olmayacaktı." diyor ki; söyleyecek laf bulmak çok zor sevgili "Tarih" Kurumu Başkanı Prof'a..

"Tarih" prof.ümüz ayrıca "Yavuz Sultan Selimin alevileri öldürmüş olması mümkün değil..Yavuz Sultan Selim şiir yazan bir padişahtır. Şiir yazan bir padişahın gaddar olması mümkün değil." diyerek nesnel tarihe damgasını vurmuş..

bir de Musul Kerkük hanedanın tapulu malıdır, geri alabiliriz hikayesi var ki; şahane..şimdi efendim biz
musul ve kerkükü hukuken geri alabilirmişiz ama isteyince bize diyorlarmış ki; siz kendiniz hanedanın malını geri vermediniz, kalkmış bizden istiyorsunuz..Prof.ümüzün bulduğu dahiyane çözüm işte burada devreye giriyor..diyor ki; "Osmanlı Hanedanı’na ait olan ve Türkiye tarafından kamulaştırılan malların önce Hanedan’a devredilsin, sonra da onlara bak biz devrettik, hadi siz de şimdi verin musul ve kerkükü diyelim..nasıl ama..?!

neyse, ilgileniyorsanız (bakın andımızın kaldırılması ile ilgili görüşleri de var ha..!) buradan okuyabilirsiniz.. 

..

Hiç yorum yok: