2 Eylül 2012 Pazar

nasıl daha akıllı, kültürlü görünürsünüz..?



Olduğunuzdan daha akıllı nasıl görünebileceğinizin ipuçları;

Bir kere öncelikle gözlük takacaksınız. Gözlükler IQ’yu 10 puan fazla gösterirler. Hatta gözlük taktıktan sonra insanların size daha çok soru sorduklarına şahit olabilirsiniz. Bir çıkarım yaparsak gözleri bozuk insanlar ortalamadan daha zekidirler ve bunu herkes bilir.

Akıllı bir kafa bir çok insanın fetişidir. Bu belkide evrimin bir sonucudur. Daha akıllı ya da zeki olanı daha gelişmiş olarak düşünür insan. Daha çok çalışan ve daha çok okuyanın gözü bozuluyorsa demekki okuyup geliştikçe daha da zekileşiyor insan

İkinci olarak gevezeliği bırakmayı öğrenmeniz gerekiyor. Çok konuşmak olası bilgisizliğinizi ortaya çıkarabilir. Eğer konuşma Albert Camus’un edebiyata katkısı gibi bir konuya dönüşürse hemen bir telefon etmeniz gerektiğini söyleyerek oradan uzaklaşın, bu size zaman kazandırır. Eğer birileri kaçtığınızı düşünürse o zamanda bütün gün Eytişimsel Özdekçiliğin Etkileri ile ile ilgili tartıştığınız için yorgun olduğunuzu söylersiniz.

Bazı kelimeleri bilmenizde fayda var. Çok sık kullanılmayan ama etkili kelimeleri. Örneğin
anomi(kuralsızlık-Türkçeye katan Doğu Ergil’dir) ya da zeitgeist (zamanın(Zeit) ruhu (Geist)) Yani içinde bulunulan dönemin entellektüel ve kültürel iklimi. Konuyu bunlara getirin kuralsızlığın tüm problemlerin kaynağı olduğunu ve çevrenizdeki olan biten herşeyi zeitgeist olarak tanımlayın. Eğer diğerleri sizin bilmediğiniz kelimeleri kullanıyor, kafanızı karıştırıp ilginizi çekmeye çalışıyorsa gülümseyin ve dinliyormuş gibi yapın.

Önemli olan sizin zeki olduğunuzu düşünen insanlarla hemfikir olmanızdır. Bir çok kişi için akıllı sözü “aynı bana benziyor ama biraz daha iyi” anlamına gelir. Ve önyargılar atomlar gibidir parçalamak çok zordur. Sizin zeki olduğunuzu düşündüler mi onları vazgeçiremezsiniz. Hatta ukalalığınız, küstahlığınız bile sizi onların gözünde küçük düşürmez.

Tabiki birde şarap uzmanı olmak lazım. Bardak nasıl gövdesinden tutulmaz, sapından tutulur, Şile toprağı Türkiye’deki en iyi bağ toprağıdır, hangi şarap daha iyidir, neyle ne içilir vb. konuşur, birde caz dinleyip kimsenin ismini bilmediği birkaç cazcıdan “inanılmaz, süper” diye bahsederseniz tamamdır.

Kıssadan hisse: Kendini olduğundan daha akıllı gösteren insanların bizi yönetmesine izin veriyoruz. Onlara hayran olarak bu tarza prim veriyoruz. Marka, moda gibi şeyleri bu insanlardan alıyoruz.

Ve onlar bizi seyrederken gerçekten çok eğleniyorlar.

buradan aldım...Savaş Şakar FB sayfası..