28 Nisan 2012 Cumartesi

en önemli ülkeye vize kalkıyor..,



Ukrayna Başbakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Ukrayna hükümetleri arasında imzalanan ize muafiyeti anlaşmasının onayladığı bildirildi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko, 'Kiev'den haberler' başlığıyla attığı tweetle vize anlaşmasının onaylandığını takipçilerine duyurdu. 


Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in 22 Aralık 2011 tarihindeki Ankara ziyareti sırasında vizesiz rejim için karara varılmış, TBMM 24 Mart'ta anlaşmayı onaylamıştı. Ukrayna tarafının da onay vermesiyle, karşılıklı vizesiz seyahatinin 3 ay içerisinde başlaması bekleniyor.m.b.özel haber-Kiev

yeni haber ve düzeltme..

Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında yapılan anlaşma ile iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak 30 günlüğüne vizesiz ziyaret gerçekleştirebilecekler.

Eskiden özellikle Türk vatandaşları için masraflı ve zor olan Ukrayna vizesi artık çok basit.

Artık 30 günü aşmayan turistik ziyaretleriniz için Ukrayna’ya vizesiz seyahat edebilirsiniz ve otel rezervasyon belgesine (voucher) ihtiyacınız olmayacak. Öte yandan, istisnai durumlarda sınır kapısındaki görevli dönüş biletinizi veya Ukrayna’da kaldığınız süre boyunca nasıl geçineceğinizi kanıtlamanızı isteyebilir.

Aynı şekilde görevliler sizi gerekli gördükleri halde hiçbir sebep göstermeksizin ülkeye sokmama hakkınada sahip, bunu unutmayınız.
Hadi bakalım, kolay gelsin..,m.b.

günün şiirini okudun mu?