3 Şubat 2013 Pazar

Pas ve Kemik - Rust and Bone..vizyonda..,


kapağında marion cotillard ismini gördüğüm her filmi alırım..
birincisi kendisine olan özel hayranlığım, ikincisi kötü bir filmde oynamaz ön yargım..
ve tabii yine yanılmadım..mükemmel bir film pas ve kemik..biraz "intouchables - can dostum "u andırsa da ondan çok daha sahici, hayatın gerçekleri üzerine kurgulanmış..intouchables gibi masalsı tek bir yönü dahi yok ve bir dramdan eğlence çıkarma peşinde değil..film, hiç bir benzer yanı olmayan, hayat standardı, sınıfı ve hatta dili dahi bir birine taban tabana zıt iki karakteri, hayatın nasıl da bir araya getirebileceği, bir birine mahkum edebileceği üzerine kurulu..bu yönüyle "intouchables" ile bire bir örtüşüyor..
ancak, kısaca belirtmeliyim ki; "intouchables"gibi keyifle izleyeceğin bir film değil..
tam bir dram bu film..içiniz sıkışabilir. hani amour için söylenmişti ya, işte orada bulamadığın "boğazına
bir yumruk saplanmış gibi sinemadan çıkmayı" burada yaşayabilirsin..
görsellik anlamında muhteşem sahneler ve cotillard üzerindeki akıl almaz dijital makyaj (anlatmayayım) görülmeye değer..akvaryumda balinayla olan o sessiz sahne unutulmayacak bir film karesi olarak hafızalarda yer edecek..
filmde ali'yi canlandıran matthias schoenaerts de harika bir oyunculuk çıkarıyor..
ama cotillard'ı seyretmeye doyamayacaksın..."La môme" (Kaldırım Serçesi) filminden sonraki en iyi Cotillard'ın, oscar'a aday gösterilmemiş olması ona bir şey kaybettirmeyecektir..
Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Emmanuelle Riva (Amour), Naomi Watts (The Impossible)dan çok daha fazlasıyla hak ediyordu o adaylığı..tek rakibi "Silver Linings Playbook"'daki rolüyle Jennifer Lawrence olurdu..(o filmi de yazmalıyım bir ara, muhteşem bir film)
Pas ve Kemik (Rust and Bone) 12. Bağımsız filmler festivalinde -!f 2013- (14-24 şubat istanbul, 28 şubat-3 mart ankara ve izmirde gösterilecek) mutlaka seyret..,
notum.8.0.., m.b.

Hiç yorum yok: