22 Nisan 2013 Pazartesi

Taksim Heykelindeki Gizemler..,

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda 2 komünist;



Biri, şapkasını çıkarmış bel hizasında tutuyor ve oldukça da güçlü, vakur görünüyor. Diğeri, ellerini önünde bağlamış mütevaziliğinden ödün vermiyor.

20. Yüzyılın Komünist Önderleri adlı bir ansiklopedi hazırlansa rahatlıkla girebilicek bu iki kişi, General Frunze ve General Voroşilov... İçinde Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün ve Fevzi Çakmak’ın
olduğu Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çoktan girmiş bile. Hem de Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün ve Fevzi Çakmak’ın tam arkasında. General Frunze’nin heykeli Atatürk’ün ardında, Frunze’nin heykeli ise İsmet İnönü’nün ardındadır.

Atatürk bu iki komünist generalin Taksim Anıtı’nda olmasını özellikle istemişti. Direktifi kendisi vermişti. Çünkü Frunze, Lenin’in özel talimatıyla, olağanüstü elçi sıfatıyla 1921′de Ankara’ya gelmişti ve yanında 1.1 milyon altın ruble getirmişti. Millet Meclisi’nde konuşma yapmış, Sakarya Cephe’sini gezmiş ve önerilerde bulunmuştu. Voroşilov ise askeri bilgisiyle ve temas düzeyiyle katkıda bulunmuştu.

Bu 2 komünist general Taksim Meydanı’nın bekçilerindendir. Ama Taksim Meydanı 33 yıl 1 Mayıs’a kapalıydı. Bundan daha güçlü bir tezat dünyanın neresinde var acaba?

kaynak..bir sitanbul hayali-Ramazan Bedük



















































1 yorum:

Adsız dedi ki...

helal olsun generallere
o zaman verilen bu destek sayesinde millet zafere ulaşmıştır..sayenizde komünistlerin bize ne kadar yardımcı olduğunu öğrendik..teşekkürler.bu anıtın yanından geçerken onlarıda yüreğimde hissedicem