19 Nisan 2010 Pazartesi

Sarıkanat Boykotuna Destek

Türk mutfağının, özellikle İstanbul ve "Boğaz" mutfağının dünya ölçeğinde önemli lezzetlerinden
lüfer ızgaraya veda etmek üzereyiz. Bunun sorumlusu yalnızca sınır tanımadan sarıkanat ve /veya
çinekop avlayan balıkçılar değil; Doymak bilmeyen iştahımız ve sınırsız tüketim taleplerimizle, en az
balıkçılar ve balık restoranları kadar biz de sorumluyuz. Çünkü zavallı yavrulara lüfer olma şansını
tanımıyoruz. Sorunun çözümü madem ki avlanma yasaklarıyla sağlanamıyor, çözüme ortak olmak için ciddi bir sarıkanat-çinekop boykotu yapalım ve bu boykotu en az bir kaç yıl sürdürelim. Sürdürelim ki,
onlar lüfer olabilsin ve yeni lüferleri için yumurta üretebilsinler.
Ben söz veriyorum ki; 2012 yılının Ekim ayına kadar sarıkanat ve çinekop yemeyeceğim. Bu gün sordum kilosu 40 TL (20 Euro) lüfer bu tarihte 5 Euro olmamışsa bu boykotumu daha da sürdürebilirim.

13 Nisan 2010 Salı

Starbucks'ta İçki


DÜNYANIN en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, ABD’nin Seattle şehrinde deneme amaçlı açtığı kafede bira ve şarap servisi sunmaya başladı. Seattle şehrinin eşcinsellerin, rock müzik sanatçılarının ve büyük köşklerde yaşayan sakinlerin oturduğu seçme mahallelerinden Capitol Hill’de açılan kafede ve yine 15’inci caddedeki Coffee & Tea adındaki benzer hizmetin sunulduğu mekanda içecek menüsü değiştirildiği belirlendi. Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden McDonalds geçen yıl, mağazalarında üst gelir grubuna hitap eden kafeler açmış, McCafe markasıyla kahve seçeneklerini çeşitlendirmişti

12 Nisan 2010 Pazartesi

Gusta Bira ve Uno Pizza (Cunda)

Dün Cunda'da kendimize rakı-balık-ayvalık dışında bir alternatif arayınca tabii aklımıza ilk Uno Pizza geldi. Kısaca geçeyim ki; pizzalar harikaydı ve fiyatları oldukça ehven. Asıl bahsetmek istediğim ilk kez içtiğim Gusta bira.
Buğdaydan üretilen weissbier (beyazbira) tipi bira Berlin'de içtiğim gerçeklerinin! yanında vasat geldi. Kesinlikle soğutulmuş bardakta, çok soğuk servis edilmesi, mümkünse şişeden içilmemesi gereken bir bira. Şişenin dibinde kalacak tortu birden bardağa boşalmaması için yarısından itibaren şişe şöyle bir döndürerek çalkalanmalı bardağa öyle boşaltılmalı.

Haleti Ruhiyeye Göre Kahve

Julius Meinl kahvelerinin genel müdürü Ali Gökhan 2010 yazında en çok cappuccino ve cafe latte denilen espresso bazlı sütlü ve kremalı çeşitlerin tercih edildiğini söylüyor: “Bu çeşitlerin avantajı uzun içimli ve eğlenceli olmaları. Ama zaman içerisinde bu tercihler fincan espresso veya double espressoya geçiş yapacak” diyor.

HALETİ RUHİYEYE GÖRE KAHVE
Kahve seçimleri erkek ve kadınların iş hayatlarına ve ruhsal durumlarına göre de şekilleniyor: Ağır başlı erkekler ağırlıklı olarak tek veya double espresso, Americano, filtre kahve veya sade Türk kahvesini tercih ediyor. Yoğun çalışan veya evde çok vakit geçiren erkekler Americano ve filtre kahve; mutfakta iyi olan erkekler espresso ya da sade Türk kahvesi; üşengeç erkekler de hazır kahveye yöneliyor.
Falsız yaşayamayan kadınların tercihi ise çoğunlukla Türk kahvesi ve cappuccino&cafe latte gibi çeşitleri... Kadın tiryakiler eğer vakitleri bolsa o zaman buzlu ve süslü kahvelere de yöneliyor. Kadınların daha çok rağbet ettiği buzlu kahvelerde kullanılan krema, şurup, şeker, dondurma, sos çeşitlerine bağlı olarak, çok fazla çeşit var.

Yazının tümünü  buradan okuyabilirsiniz

9 Nisan 2010 Cuma

Espresso

Türkiye'deki bütün kahvecilere sesleniyorum. Espressomun üzerine döktüğüm şekerim 10 sn. köpüğün üzerinde durmuyorsa o espresso olmamıştır. Masama getirmeyin. Müşterinin geri gönderme hakkı vardır. O getirdiğiniz filtre kahve. Tamam mı!?

Konu ile ilgili tartışma burada http://ff.im/iMekh