1. *Baylan'ın kup griyesi: İstanbul'un en Avrupai pastanesinde vanilya, karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık tanecikli en popüler spesiyel.
2. Moda Ali Usta'nın dondurması: Dondurmanın mevsimini değiştirdi. Yaz, kış müdavimleri kuyruklar oluşturuyor.
3. Barış Büfe'nin döneri: Bağdat Caddesinin Klasiği. Özellikle pide dönerini yemeden geçmeyin.
4. Kızılkayalar'ın hamburgeri: Taksim'in göbeğindeki Kızılkayalar'da hamburgerin sırrı özel salçalı sosunda...
5. *Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Yanyalı Fehmi'nin birçok yemeği orijinal ama ille de arpacık soğanlı yahnisini yiyin.
6. *Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: İstanbul'un tarihi lokantalarından. Çoban kavurması, Saç kavurması, Kuru fasulye, Ekmek kadayıfı nadir bulunacak lezzette.
7. La Maison'un çikolatalı suflesi: Orijinal Fransız yemeklerini yıllardır başarıyla sunan La Maison'da, Çikolatalı sufle bir klasiktir.
8. *Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavası 'Hekimbaşı', dört dörtlük bir tatlı.
9. Balıkçı Sabahattin'in midyeli pilavı: Sayamayacağımız kadar çok özel balık yemeğinin içinde bir midyeli pilav var ki, yaşarken mutlaka tadılmalı.
10. *Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor. Tatlıyla tuzlunun mükemmel birleşimi.
27 Mart 2010 Cumartesi
İstanbul'un 100 Lezzeti
11 Mart 2010 Perşembe
Pera Cafe
Picasso’nun Sofrasından
Pera Café Picasso-Suite Vollard Gravürleri sergisi boyunca sizleri "Picasso’nun Sofrası"nda ağırlıyor.
Pera Café Ermine Herscher'in Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından yayınlanan "Picasso'nun Sofrası"ndan esinlenerek geliştirdiği mönüde size Picasso lezzetlerini sunuyor.
Haftaiçi 12:30 - 15:30
Haftasonu 13:00 - 16:3
Pera Café Ermine Herscher'in Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından yayınlanan "Picasso'nun Sofrası"ndan esinlenerek geliştirdiği mönüde size Picasso lezzetlerini sunuyor.
Haftaiçi 12:30 - 15:30
Haftasonu 13:00 - 16:3
6 Mart 2010 Cumartesi
Şaraplarımız Görücüye Çıktı..
Uzmanlar Türk şaraplarına ‘geçer’ not verdi..
Ucuz Pamukkale Trio 2 uzmanın favorisi
OZ Clarke’ın Türkiye’de favori şarap olarak seçtiği Pamukkale Trio Kırmızı 2007, iki-üç tost fiyatına alınacak kadar ucuz. Tim Atkins’in de favorileri arasına giren şarap için Pamukkale Şarapları’nın sahibi Selda Tokat, “Bizim fiyatı çok düşük olan bu şarabımız iki uzmanın favorisi oldu. O listedeki şarapların fiyatı, Trio 2007’nin minumum 7 katı. 12 katına çıkanlar var. Biz fiyat-kalite performansında en iyilerden olmak hedefindeyiz. Bu onaylandı. Trio 2005’te de İstanbul’daki uluslararası bir şarap yarışmasında büyük altın madalya almıştı” dedi.
En yüksek puanı Kavaklıdere Pendore Boğazkere 2008 aldı
Ucuz Pamukkale Trio 2 uzmanın favorisi
OZ Clarke’ın Türkiye’de favori şarap olarak seçtiği Pamukkale Trio Kırmızı 2007, iki-üç tost fiyatına alınacak kadar ucuz. Tim Atkins’in de favorileri arasına giren şarap için Pamukkale Şarapları’nın sahibi Selda Tokat, “Bizim fiyatı çok düşük olan bu şarabımız iki uzmanın favorisi oldu. O listedeki şarapların fiyatı, Trio 2007’nin minumum 7 katı. 12 katına çıkanlar var. Biz fiyat-kalite performansında en iyilerden olmak hedefindeyiz. Bu onaylandı. Trio 2005’te de İstanbul’daki uluslararası bir şarap yarışmasında büyük altın madalya almıştı” dedi.
En yüksek puanı Kavaklıdere Pendore Boğazkere 2008 aldı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)