23 Mart 2012 Cuma

YAŞASUN CEHÂLET AĞUĞAGOYİM !! 7-8 Hasan Cemil Paşa


buraya
7-8 Hasan Cemil Paşa' nın   YAŞASUN CEHÂLET AĞUĞAGOYİM !! 
başlığıyla bana yazmış olduğu mektup gelecek..
ama önce kendisinden yayınlama izni almam gerekiyor...
alır almaz kelimesine dokunmadan, sansürlemeden yayınlayacağım.
m.b.


7-8 Hasan Cemil Paşa "Neşr-i makale hususunda düstûr-u rezîlânem ısdâr ve irsâl olmuşdur. Buyurunuz, yayınlayınuz.." diyerek izin vermişlerdir..mektubu yayınlıyorum efendim..




iktidar partisini hiç sevmediğimi gayet iyi bilirsin. Fakat ondan da daha kötü birşey varsa sosyaldemokratlıktır. Sosyaldemokrasi, düzeltilemeyecek bir beyin hastalığıdır !... Beyindeki akıl-muhakeme vs. ile ilgili hücrelerin doğumdan itibaren hiçbir zaman çalışmamış olmasından dolayı ortaya çıkan yanlış bir kişilik sendromudur.

Hem demokrat, hem bi de sosyal  !!? Hangisi daha fecî, bilemiyorum. 

Bu geri zekâlılar, sürekli olarak "barış, kardeşlik, cicilik, kocaman zincirin halkası olmak, milyonları kucaklamak..." falan gibi şeylerden bahsederler. Güzel... Kumrular da sürekli olarak gu-guukk, guuu-guukkk... diye barış-dostluk-kardeşlik-aşk falan sesleri çıkartırlar... Kumru kafasıyla memleketin yönetilmesine var mısın ? Yeni bir Türk atasözü : "Moron, dalda güzeldir ! "

Ulan, memlekette 75 milyon adam yaşıyor. Bunların hepsini sonuna kadar okutup, üniversitelerden me'zûn edip, ellerine çifter çifter diplomalar, masterler verince nasıl mutlu edeceksin onları ??? Diploma, karşılığında iş bulabiliyorsan iyidir. Herhangi bir kahvehaneye gir, "yüksek okul me'zûnu olanlar el kaldırsın" de, en az otuz el kalkar havaya... Sokaktaki genç taksi şoförlerinin yarısından fazlası üniversite tahsillidir ya da hâlen okumaktadır. Şimdi bu cemm-i gafîre her sene beş milyon kişi daha katmanın kime ne faydası olacaktır ? Lan, ulan... Bu kadar basit birşeyi düşünememek nasıl bir beyin özürlülüktür yahu ? İşsiz bir üniversiteli, işsiz bir ilkokul me'zûnundan beş kat daha mutsuz bir insandır. ( Ve tabîî topluma yirmibeş kat daha fazla maliyetli - bu da "eğitim sanayii"nin işine yarıyor elbette )

Neymiş, yüksek tahsilli adamın oturması-kalkması düzelirmiş, düşüncesi farklılaşırmış... Hastir !... Olmadık yerde U dönüşü yapanların, basit bir bilet kuyruğunda beklemeyi bilmeyenlerin, tek arabayla üç arabalık yer kaplayacak şekilde parkedenlerin, ayda bir kereden fazla yıkanmayanların, en basit komşuluk ve medeniyet kurallarına bile uymayanların yarısından fazlası şu an zaten üniversite tahsilli. Sosyaldemokratlar bunu görmüyorlar mı ? Dur birine ben bi tane koyiym - o zaman anlarlar, Boğaziçi me'zûnu olmak dahî ( onların anladığı şekilde ) medeniyet garantisi değildir. 

Binsekizyüzlerin sanayi devrimi esnasında, 3 cent'e fabrikada çalışan işçiler yüksek okul me'zûnu olsalardı, ingiltere ile amerika bugünleri nah görürlerdi !... Şimdi "tahsil de tahsil" diye pompalamanın aslında ne olduğunu biliyor musun ? : Yeni tür bir toplum mühendisliği !! Artık üç kuruşa çalışan çocuk işçi ile üretim yapmak dönemi büyük ölçüde geride kaldı. Çünki herşey insansız üretim aşamasına geldi. Bu durumda, planın iki aşaması var :

1- Türkiye, Çin, Hindistan falan gibi yerlerde halen mevcut ucuz işçiliği ( ki bu hâlâ daha avrupalı salakların karşısında ciddî bir rekabet oluşturuyor ) "tahsil efendim, tahsil şart.. Herşeyin başı eğitim efendim" diyerek ( ne kadar da sosyaldemokrat geliyor kulağa, değil mi ? ) daha fazla eğitim aldırmak suretiyle daha yüksek ücret talep eder duruma getirmek;

2- Ve sözümona eğitimli insanların daha yüksek seviyelerdeki taleplerinden kendilerine uygun pazar yaratmak... Sözgelimi bilgisayarlar, cdvcdsxpsps oyunları, dsdxvq çalarlar... falan, "eh, üniversiteliyiz bi de arabamız olsun" dedirtmek, köyde çay içmek yerine café'de nescafé içmeye özendirmek, yüz bakım kremi, osuruktan güneş gözlüğü, her Bayramda ille de Prag'a gitme modası, AVM'den başka yerden alışveriş yapmamak, "çocuk ta yaparım, kariyer de" özentileri ... Hep yüksek tahsil havaları... "Eğitimli birey" ( ağuğagoyim ) beklentileri yaratmak !!... Haymana Ovasındaki Ali Dayıya satamadıkları şeyleri, oğlunu "eğitip" (!!!) ona zorla satmak... 

Salak sosyaldemokratlar, nasıl birşeylere âlet olduklarını asla anlamayacaklardır. Neden ?... E, çünki onlar "eğitimli bireyler"... Hayatta akıllanmazlar artık ! 

Bi tane daha Türk atasözü : " eşek fazlaysa, eğitmek değil öğütmek gerekir !" 

YAŞASUN CEHÂLET AĞUĞAGOYİM !!
7-8 Hasan Cemil Paşa