27 Mart 2010 Cumartesi

İstanbul'un 100 Lezzeti

1. *Baylan'ın kup griyesi: İstanbul'un en Avrupai pastanesinde vanilya, karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık tanecikli en popüler spesiyel.
2. Moda Ali Usta'nın dondurması: Dondurmanın mevsimini değiştirdi. Yaz, kış müdavimleri kuyruklar oluşturuyor.
3. Barış Büfe'nin döneri: Bağdat Caddesinin Klasiği. Özellikle pide dönerini yemeden geçmeyin.
4. Kızılkayalar'ın hamburgeri: Taksim'in göbeğindeki Kızılkayalar'da hamburgerin sırrı özel salçalı sosunda...
5. *Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Yanyalı Fehmi'nin birçok yemeği orijinal ama ille de arpacık soğanlı yahnisini yiyin.
6. *Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: İstanbul'un tarihi lokantalarından. Çoban kavurması, Saç kavurması, Kuru fasulye, Ekmek kadayıfı nadir bulunacak lezzette.
7. La Maison'un çikolatalı suflesi: Orijinal Fransız yemeklerini yıllardır başarıyla sunan La Maison'da, Çikolatalı sufle bir klasiktir.
8. *Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavası 'Hekimbaşı', dört dörtlük bir tatlı.
9. Balıkçı Sabahattin'in midyeli pilavı: Sayamayacağımız kadar çok özel balık yemeğinin içinde bir midyeli pilav var ki, yaşarken mutlaka tadılmalı.
10. *Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor. Tatlıyla tuzlunun mükemmel birleşimi.

11 Mart 2010 Perşembe

Pera Cafe

Picasso’nun Sofrasından

Pera Café Picasso-Suite Vollard Gravürleri sergisi boyunca sizleri "Picasso’nun Sofrası"nda ağırlıyor.
Pera Café Ermine Herscher'in Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından yayınlanan "Picasso'nun Sofrası"ndan esinlenerek geliştirdiği mönüde size Picasso lezzetlerini sunuyor.
Haftaiçi 12:30 - 15:30
Haftasonu 13:00 - 16:3

6 Mart 2010 Cumartesi

Şaraplarımız Görücüye Çıktı..

Uzmanlar Türk şaraplarına ‘geçer’ not verdi..

Ucuz Pamukkale Trio 2 uzmanın favorisi

OZ Clarke’ın Türkiye’de favori şarap olarak seçtiği Pamukkale Trio Kırmızı 2007, iki-üç tost fiyatına alınacak kadar ucuz. Tim Atkins’in de favorileri arasına giren şarap için Pamukkale Şarapları’nın sahibi Selda Tokat, “Bizim fiyatı çok düşük olan bu şarabımız iki uzmanın favorisi oldu. O listedeki şarapların fiyatı, Trio 2007’nin minumum 7 katı. 12 katına çıkanlar var. Biz fiyat-kalite performansında en iyilerden olmak hedefindeyiz. Bu onaylandı. Trio 2005’te de İstanbul’daki uluslararası bir şarap yarışmasında büyük altın madalya almıştı” dedi.

En yüksek puanı Kavaklıdere Pendore Boğazkere 2008 aldı