5 Şubat 2011 Cumartesi

Rejans Artık Yok

Beyoğlu’nun tarihi simgesi Rejans arkasında bir mektup bırakarak kapattı kapılarını

Rejans’ın işletmecisi Erdal Sezener’in imzası olan mektupta özetle şunlar yazıyor: “Rejans’ın 'yerinde güzel’ olduğunu biliyoruz. Bunun için de onu var etmek için çok çaba harcadık. Ama bazen ne yapsanız olmuyor. Artık Rejans’ta biriktirdiğimiz anıları, belleğimizin en derininde, gittiğimiz her yere taşıma zamanı. Ancak İstanbul ve özellikle Beyoğlu bir değerini daha yitirecek. Tarihi değerlerimizi yaşatmayı başaramıyoruz, hiç değilse kazandığımız dostlukları yaşatalım istiyoruz. Bir dostumuz olduğuna inanarak, yeni sularda yeniden karşılaşacağımızı umuyoruz.”

En son annemin doğum gününde birlikte yemek yediğimiz o güzelim 80 yıllık mekanın tarihi ve antika değer taşıyan eşyaları şimdi depodaymış. İşletmeci Erdal Sezener Beyoğlu’nda yer baktıklarını ama Nişantaşı ve Etiler
semtlerinde de uygun bir mekan bulursa kiralayacaklarını söylüyor. Bence Rejans Beyoğlu dışına çıkmamalı, Tünel civarında bir mekan bulmalı ve lambrileri, sazların yer aldığı balkonu ve tüm eşyaları ile o atmosferi yeniden yaratmalıdır..Mekan aynı olmasa da o ambians yaratılmalı, 'dostlarına' yabancılık çektirmemelidir..



Hiç yorum yok: