5 Şubat 2011 Cumartesi
Kaçkarlar'ın Mıhlaması Alpler'de Fondü Oldu
Karafırın’ın sahipleri Orhan ve Ayhan Karal Kardeşler, her sene mini bir dünya turu yapıyor. Gittikleri ülkelerde çeşitli tatlar keşfeden Karal kardeşler hem Türk tatlılarını dünyaya tanıtıyor, hem de tanıştıkları tatları Türk damak zevkine uyarlıyor..
Karafırın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karal'ın lezzet yolculuklarından;
"Fransa’nın Alp Dağları’nda bir fondü restoranından bahsedildi. Gidip yer olmadığını öğrenince ertesi güne rezervasyon yaptırdık. Gruptakiler ballandıra ballandıra fondünün lezzetini anlatıyordu ancak ne yiyeceğimizi bilmiyordum. Ertesi gün masaya fondü geldiğinde kendimi çok kötü hissettim. Çünkü önümde duran yemek çocukluğumda ve gençliğimde neredeyse her öğün yediğimiz ’mıhlama’ydı. Kaçkarlar’ın bu yerel lezzetini biz İstanbul’da bile sürdüremezken dünya fondü adıyla tanımış ve kabullenmişti. Oysa biz bu yemeği yöre peynirinin ve yağının kendine has kokusu nedeniyle apartmanlarda pişirmez olmuştuk. Sebebi belki de özgüven eksikliğiydi. Bedelini de kendi yemeğimizi bir başka isimle yiyerek ödüyorduk. O günden sonra yaşadığım yerleri yeniden keşfetmenin ve yemek kültürümüze sahip çıkabilmenin önemini çok daha iyi anladım."
İpek Dural'ın yazısının tamamı burada
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder